duminică, 7 septembrie 2008

Transport iesit din comun, o utopie urbană închipuită de trupa Ilotopie şi pusă pe roţi de Institutul Cultural Român ( comunicat de presă)


Institutul Cultural Român şi trupa de teatru Ilotopie propun călătorilor bucureşteni o nouă formă de transport public : TRANSPORTUL IEŞIT DIN COMUN.
Trei autobuze fantastice se vor plimba prin Bucureşti timp de 5 zile, între 27 şi 31 August, transportând utopii, vise şi călători gata să le guste.
Noile autobuze, în varianta Arboribuz, High-Life Buz şi Bizarbuz circulă pe rute obişnuite, dar propun experienţe insolite.
Pot fi întâlnite în trafic, în fiecare zi pe altă linie RATB, la interescţia dintre real şi imaginar.
Călătorii sunt rugaţi să nu taxeze biletul la urcarea în autobuz, să nu se îndoiască de visele lor şi mai ales să se ţină bine de barele de susţinere pentru a nu aluneca …în alte lumi.
Autorii acestui îndrăzneţ proiect artistic vor fi actorii trupei franceze Ilotopie, una dintre cele mai remarcabile trupe de teatru stradal ale momentului. Compania ce reuneşte actori, sculptori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători este specializată în acţiuni de „dezordine artistică” în spaţiul urban.

Proiectul este realizat cu sprijinul RATB şi VOLVO.

Niciun comentariu: